Mi történt az iskolában?

Védekeztünk. A Covid ellen-is.

De védekeztünk a félelem, rossz kedv, az elszigeteltség ellen is. Hiszen egy éve megváltozott az életünk, szép, hagyományainkhoz igazodó rendünk eltűnt. A krónikás nem tud több oldalas beszámolót írni ezernyi programunkról, erőfeszítéseinkről, sikereinkről. Ettől azonban nem könnyebb nekünk sem-, mint ahogy senkinek. Sőt!

 Sok a korlát. Miattunk van, tudjuk, vigyázunk nagyon, betartjuk. De ez a diákjaink gyermekkora, ami nem igazi vidámság, közösségi élmények, kalandok és erőpróbák nélkül.

Alsóban osztályszintű játék-és sütidélutánok garantálták a jókedvet, digitális farsang volt az egész iskolában-köszönet érte Marcsi néninek. És nagy-nagy köszönet a szülőknek, akik ebben partnerek voltak. Kreativitásukat és digitális tudásukat bevetve megadták a gyerkőcöknek a farsang élményét, a maskarázás örömét.

Felsőben sok-sok közös beszélgetés volt, ami aztán otthon folytatódott a gyerekek között digitális formában. Mondhatni rágyógyultak a telefonjukra. Mert hiányoznak a közös, csacsogós délutánok, a suttogva megvitatott titkos szerelmek, melyekről ugyan mindenki tud, de mégis titkosak. Szóval hiányzik kötetlen közös életünk.

És most digitálisban dübörgünk!

Közös érdemünk, hogy eddig a mi iskolánknak nem kellett átállni. Két felsős osztály volt rövid ideig karanténban. A betegek szabályos igazolásokkal jöttek vissza.  A szülők felelős viselkedése a kulcs. A legtöbb gyanús gyermeket otthon fogták, így elkerültük a bajt. Köszönet érte!  

A digitális átállás sokkal könnyebb volt. A tavalyi digitális sokk és a sok ügyetlenkedés után-a krónikás itt főleg magára gondol-, gördülékenyen mennek dolgaink.

Meg aztán Microsoft Innovatív Iskola lettünk! Ez egységes felületet, számtalan lehetőséget teremtett körénk. Egyszerűbb, könnyebb, színesebb így a tanulás, tanítás. A tavalyi tapasztalatok segítettek felmérni a gyermekek és a szülők terhelhetőségét. Az élő órák megadják a találkozás örömét, segítik a tananyag megértését, a hatékonyabb munkát.

Kollégáim egyre több digitális felületet fedeznek fel, osztanak meg és építenek be lelkesen napi munkájukba. Partneri viszonyban dolgozunk a szülőkkel, hiszen a támogatásuk nélkül sokkal kevésbé lenne hatékony a tanulás. A kicsiknek digitális segítségre, közös tanulásra van szüksége. A nagyoknál meg a rendszeresen fellépő lazulás ellen kell erős elszántsággal  védekezni. Azért nagyon bízunk benne, hogy április 7-től az osztálytermekben folytatjuk!

Borsné Simon György-a mi rajzos tanárnénink- varázstudó. Olyannyira, hogy varázsceruzát ad a gyerekek kezébe. Így születnek azok a csodás alkotások, amik nemzetközi sikereket aratnak.

 Íme a Jézus Élete nemzetközi rajzpályázat eredménye az 5-6.osztályos kategóriában.

5-6. évfolyam:

I. hely Gulyás Regina Jázmin 6. o. Bocskai István Református Ált. Iskola Papkeszi Borsné Simon Györgyi 

II. hely Jancsó Boglárka Dorina 6. o. Bocskai István Református Ált. Iskola Papkeszi Borsné Simon Györgyi 

III. hely Lendvai Jázmin Anna 6. o. Bocskai István Református Ált. Iskola Papkeszi Borsné Simon Györgyi

 Kiállításra javasolták még Bukovics Jákob 8. osztályosunk alkotását.

Szóval taroltunk megint. Őszinte örömmel és elismeréssel gratulálunk gyermekeinknek és Györgyi néninek!

 Íme a remekművek!

Ferenc pápa szavaival kívánok magam és iskolám nevében békés, csendes belső örömökben is gazdag húsvéti ünnepeket!

„Ő, aki már legyőzte a halált és megnyitotta számunkra az üdvösség útját, oszlassa szét az árnyakat szegény emberiségünk életében, és vezessen el minket az Ő dicsőséges napjára, amely nem ismer alkonyt.”

                                                                                         A krónikás: Forintosné Barabás Mariann